Bankszámlaszám és elérhetőség

Kedves Felajánlók,

a bankszámlaszám, ahova a licitek összegét várjuk:

12023101-00719497- 00100002

Kecskés Tímea Éva néven van, a Raiffeisen Banknál.

A közleményben kérlek tüntesd fel a Dani nevet és azt a tárgyat, amire licitáltál, hogy megismerjünk!

Az e-mail cím, amin mindegyikünket elértek: segitsdaninak@gmail.com

Kérjük, aki nyer a liciten, vagy felajánlást tesz, erre a címre küldje el a postacímét. Licitre ajánlott tárgyakat is ide várunk!
Nagyon köszönjük mindenkinek!

2010. november 30., kedd

Jó hírek

Minek nevezzem?

Talán második születésnapnak nevezem ki a mai napot, ugyanis nagyon jó hírekkel szolgálhatok. Bencének megjött a szövettani eredménye, és úgy néz ki, hogy nem találtak benne semmit. Teljesen gyógyultnak 5 év múlva lehet mondani, most még csak tünetmentesnek nevezik ha jól tudom. Nem igazán tudok részleteket, most csak telefonon értekeztünk, januárban kontroll, aztán meglátjuk a továbbiakat.
Köszönjük mindenkinek a nagyon sok lelki és anyagi támogatást! Köszönjük a drukkokat és imákat, nem volt céltalan.
És így nézett ki Bence egy héttel a műtét után.:) Ugye olyan, mint akinek megműtötték a tüdejét?:)
Köszönet mindenkinek! A jó emberek köztünk élnek...:)

2010. november 29., hétfő

Zárszó

Kedves Érdeklődők, Olvasók, Felajánlók, Licitálók és Segítőkész Emberek!

Zárul a Segíts Daninak! blog. Hosszas gondolkodás, fejtörés előzte meg a döntést, de úgy gondoljuk, itt az ideje. A célt elértük, összesen 462632 forint gyűlt össze, és még jön, hiszen ebben még nincsenek benne a jelenleg le nem járt licitek, illetve az a néhány, ami már lejárt, de még nem utalták. Ebből 216.500 forintot kapott Dani és családja, 103.600-at Bence és családja, 104.300 jut az iszapkárosult családnak, és ami a teljes lezárás után még fennmarad, azt is elosztjuk közöttük.
Néha nehézségekkel, de nagyon-nagyon sok örömmel és meghatódással ment ez a blog, összesen három hónapot fog megérni, mindjárt írom a részleteket. Kicsit a fejünkre is nőtt, kicsit gyerekcipőben járt, sokat tanultunk szervezésről, kommunikációról, de a legtöbbet arról, hogy milyen jók az emberek. Nagyon köszönjük mindenkinek a hitet, a reményt, az erőt, amit az ajándékokon, felajánlásokon, liciteken felül kaphattunk.
December 8-ig még várjuk a felajánlásokat, és december 15-én fog lejárni az utolsó. Utána elmegyünk karácsonyi szünetre, és csak e-mailben leszünk elérhetők. Természetesen mindenkinek, aki nem kapott meg vagy nem tudott átadni valamit, segítünk és elintézzük! 
És szeretném már most sejtetni, hogy semmi nem vész el, csak átalakul - januártól új helyen, új formában várunk vissza mindenkit! Aki szeretne mielőbb csatlakozni, néhány nap múlva e-mailben kaphat tájékoztatást. Jelentkezzetek!

Még egyszer, nagyon köszönjük, csodaszép adventet mindenkinek!

A család

Megkaptuk a vörösiszap-katasztrófában szerencsétlenül járt család nevét és címét: Csengöldi Csaba és családja lesz a "mi családunk", akik megkapják a lenti összeget. Egyelőre annyit tudunk róluk, hogy erdélyi származású család, márciusra várják a kisbabájukat, és jelenleg az édesanya szüleinél vannak. Részben azért esett rájuk a választás, mert somlóvásárhelyiek, és úgy gondoltuk, ez a település kevesebb nyilvánosságot, így talán kevesebb segítséget is kapott. A fejleményekről beszámolunk!

2010. november 26., péntek

Összesítés vörösiszap-ügyben

Kedves Felajánlók és Licitálók,

nagyon szépen köszönünk mindent, annyira ügyesek voltatok, hogy összesen 104.300 forint gyűlt össze a vörösiszap-károsultak javára hirdetett kéthetes gyűjtésben!!! Ez nagyon szuper, köszönjük mindenkinek!
Úgy gondoltuk, hogy ezt az összeget nem egyszerűen beledobjuk egy közös kalapba, mint pl. a Kármentő Alap, hanem keresünk egy szerencsétlenül járt családot, gyerekekkel, esetleg kismamával, aki a közeljövőben vár gyermekáldásra, és nagy szükségük lenne a segítségre. Felvettük a kapcsolatot Liddyvel, akinek van helyi kötődése az érintett településeken, ismer családokat, és erre a hétre ígérte, hogy ajánl nekünk valakit, aki rászorul, ahol jó helye lesz a pénznek. Meg fogjuk próbálni személyesen eljuttatni, és ha ez előreláthatóan sikerül, akkor még tárgyi dolgokat is vihetünk mellé, amire szükség lehet. Amint konkrétabbat tudunk, megírjuk!

Még egyszer köszönjük mindenkinek :)

2010. november 23., kedd

Egérke Pásztohy Lilitől

Íme az előző posztban említett rajz Lilitől, egy egérke:

Szerintem remekmű egy kislánytól, külön szép tőle a felajánlás. Erre a nyomatra 1000 forintról indul a licit, és november 30-ig tart. Köszönjük!

Illusztrálta: Pásztohy Panka

Biztosan nagyon sokan találkoztatok már Pásztohy Panka nevével. Ő illusztrálja például Berg Judit Panka és Csiribí könyveit, vagy nekünk például keménytáblás kis lapozóink is vannak itthon az ő rajzaival. Így aztán nagyon megörültem és megtiszteltetésként ért, amikor levelet írt, és felajánlott két nyomatot licitre, sőt a kislánya, Lili is rajzolt nekünk egyet. 
Mindkét nyomat A4-es, aláírt, kérésre Panka névre szólóan dedikálja. Lili rajzát külön bejegyzésben láthatjátok.
Repülős:

Vitorlásos:

A képek kikiáltási ára egyenként 2000 forint. A licit november 30-ig tart, köszönjük Pankának és a licitálóknak!

2010. november 21., vasárnap

Daniékról :)

Régen volt szó Daniról. Kis hősünk sebe jól van, sokat gyakorol mindenféle finommozgást és nagymozgást is. Nagyon ügyesen kirakózik :)
Most éppen beteg, lázas és piros a torka. Akárcsak az öccsének, Marcinak.

Mielőbbi vírusmentességet, teljes gyógyulást kívánunk az egész családnak!

2010. november 19., péntek

Bence köszöni

Jó hírekkel szeretnénk megköszönni mindenkinek a sok biztatást, imát és drukkot, a sok pozitív energiát ami az elmúlt napokban felénk áramlott.
Bencét kicsivel több mint 48 órával a műtét után kirakták az osztályról, az állapota több mint kielégítő, mondták nekik, hogy ne foglalják ott tovább a helyet. Részemről ez inkább ijedelmet okozott, de megpróbálok pozitívan hozzáállni, és inkább csak örülni, hogy a beígért egy hetes mélyaltatás helyett tegnap délután már itt virgonckodott nálunk.
Kedélyállapota azért még nem az igazi, messze elmarad a szokásostól, de Milá, Milá csatakiáltással és széles mosollyal ugrott rá tegnap Milura. :)Néha nem is értem hogy férhet ennyi szeretet egy ekkora emberbe...:)
Kb. két hét múlva lesz meg a szövettan eredménye, akkor veszik ki a varratokat is. Addig nagyon vigyázni kell, nem érheti ütés a bal oldalát. Azt hiszem ez lesz a legnehezebb, hiszen állandóan mászik, és kapaszkodik fel állásba ahol csak tud...
Ez a kép tegnap készült:
Köszönjük szépen mindenkinek!

2010. november 16., kedd

Hárommedvék

Lepkevár újabb felajánlása :)


Ők a Hárommedvék. :)
14 cm magasak és 11,5 cm szélesek. 
Anyaguk filc, nyakukon elegáns selyemszalag. Vattával vannak töltve, a maciszemek -és orrok varrva vannak (nem ragasztva).


Licit vége november 23. este 8 óra!

2010. november 15., hétfő

Nehéz napok...

...várnak ránk, de főleg Bencére. Már egy ideje a levegőben van, de azt hittem sosem jön el a holnapi nap. Holnap végre megpróbálják eltávolítani a tüdején lévő daganatrészt is. Eredetileg múlt hét szerdán lett volna az operáció, de kiderült, hogy kell előtte egy három napos infúziós kúra, így átütemezték a beosztást.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor optimális esetben egy hét múlva talán haza is jöhetnek. Addig is kérünk mindenkit, hogy imádkozzon a kis Mosolygombócunkért, mert ez most egyáltalán nem lesz egy egyszerű menet. Néhány napot az intenzíven kell tölteni, mert be lesz csövezve a kis tüdeje, de a mai konzultáció után azt is elmondták, hogy valószínűleg végig altatásban lesz, mert iszonyatos nagy fájdalmai lehetnek a műtét miatt.

Az első műtétkor ezt az idézetet írtam be a blogjára. Akkor szerencsét hozott, úgyhogy most ide is bemásolom.

"A hitből fakadó ima megszabadítja a beteget, és az Úr talpra állítja. Ha pedig bűnöket követett el, bocsánatot nyer. Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok! Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése." (Jak 5, 14-16)

Köszönjük mindenkinek az eddigieket Bence nevében is, most másra nincs szükségünk csak egy hétre való imára.

Kekszmintázó

Biztosan sokan olvastatok már különböző blogokon a kekszmintázó hengerről. Ez egy kézműves termék, sehol nem láttam még, hogy kapható lenne. Viszont néhány hete Maimoni hírt adott arról, hogy Hajni és a férje, Gábor fából készítenek ilyen hengereket:


Gyönyörű, mintás süteményeket lehet vele készíteni. A felső képen látható kis kerek mintázókkal pedig más alakú, kiszaggatott tésztára lehet kézzel mintát nyomni. Ezeket ajánlotta fel Hajni és Gábor licitre, ami ma kezdődik, és november 22-én este nyolc óráig tart.
Köszönjük Hajninak, Gábornak és a licitálóknak!

2010. november 8., hétfő

Kérés

Sajnos több licitáló jelezte, hogy még nem kapta meg a nyereményét, annak ellenére hogy mi, a szervezők továbbítottuk a nyertes címét a felajánlónak.

Ezért kérünk minden licitálót, aki még nem kapta meg a licitnyereményét, hogy legyen szíves e-mailben elküldeni a nevét és a címét a segitsdaninak@gmail.com -ra, leírva azt is, hogy mikor és milyen tárgyat nyert, segítve ezzel a munkánkat. Így újfent írhatunk az adott felajánlónak levelet és talán megtudhatjuk, hogy mikorra várható a postázás.

Köszönjük szépen!

2010. november 7., vasárnap

Horgolt karácsonyi szett Lepkevártól

Lepkevár nagymamája készítette a képen látható horgolt terítőt és a hozzáillő kis karácsonyfadíszeket:

A díszeken szándékosan nincs akasztó, egyrészt mert valaki a fém kampót szereti, míg más a cérnát, másrészt mert így karácsony elmúltával más célra is használhatók: elegáns poháralátétnek, apró terítőnek.
A licit november 14-én este nyolcig tart, köszönjük szépen Lepkevárnak!

2010. november 4., csütörtök

Emlékeztető

Van két nagyon hosszú lejáratú és nagyon szép felajánlásunk, mindkettő a közelgő adventhez kapcsolódik, és ezért hosszú a lejáratuk. Sajnálnám, ha a friss bejegyzésekkel ezek háttérbe kerülnének, úgyhogy újra felhívom rájuk a figyelmet:
Az első Moha csodaszép mézeskalács adventi koszorúja, amelyre még november 10-ig lehet licitálni, a licit jelenleg 12000 forinton áll, ezt Márti tette, aki felajánlotta, hogy akkor is elutalja az összeget, ha nem ő nyerne. Úgyhogy még áll a verseny :) Íme egy fotó a szépségről:
Moha azt is felajánlotta, hogy a nyertes által választott színben és méretben készíti el a koszorút. A licit november 10-én este 8 óráig tart.

A másik hosszabb lélegzetű felajánlás ennél frissebb, de azok kedvéért, akik inkább csak a friss bejegyzések között szemezgetnek, erre is felhívom a figyelmet: Kikocs ajánlott fel 24 darab válogatott mesét hozzáillő színezővel, amit ki kell nyomtatni, és máris megvan a szuper ajándék az adventi naptárba! A mesék körülbelül 3-6 éveseknek valók. Kikocs mindenkinek elküldi a meséket és a képeket, aki december 1-ig 500 forintot utal a számlára. Jelenleg a mesék és a képek egyben vannak, de több gyerek részére lehet külön-külön is kérni őket, így egy meséhez több színezőt is lehet majd nyomtatni.

Várjuk a liciteket, és nagyon szépen köszönjük!

November 4-én lejáró licitek

Ma két dolog jár le, mindkettőt Melinda ajánlotta fel:
Köszönjük mindenkinek, este nyolcig még várjuk a liciteket!

2010. november 3., szerda

Aszalt gyümölcsök

Meli felajánlása ez az ínycsiklandozó gyümölcstál. Többféle szilvát, barackot, mandulát és mogyorót rejt a kertjükből.

Licit vége: november 11. éjfél